Naugthy

Pup Naugthy

Naugthy in Harlingen

Naugthy

Naugthy is een bijzondere hond. Ze is de eerste van al mijn honden die het verschil tussen meisjes en jongetjes weet. Ze is gek op kinderen en wil daar ook altijd graag mee spelen. Ziet een jongetje op een fietsje, fietskar of kinderwagen dan luistert ze nergens naar en gaat gelijk naar de jongetjes toe. Is het echter een meisje dan begroet ze die wel maar loopt daarna gewoon weer met mij mee. Als kinderen bang voor haar en gaan ze gillen dan loopt ze met een grote boog om ze heen en gaat gewoon verder. Hetzelfde met mensen die bang voor haar zijn. Ze zal geen aandacht vragen als mensen en kinderen er niet van gediend zijn. Ze is met hele kleine kinderen altijd heel voorzichtig en ik kan haar gewoon een brokje door de kinderen laten geven zij zal het heel voorzichtig met haar tong het brokje uit de handjes pakken.
Aan de ander kant is ze een geweldige roedelleider. Alle honden groot en klein moeten wel naar haar luisteren. Als grote honden aan het vechten zijn, gaat ze daar gewoon naar toe grauwt links en rechts en het gevecht is gelijk over.
Ik ga ook met haar en de andere twee naar een gesloten afdeling voor dementerende. Het doet de dementerende erg goed. Het aanraken van een hond met een atrofische hand geeft altijd een reactie en er ontstaat even een geluks gevoel hoe klein dan ook. Naugthy is daar zo goed in en doet met enthousiasme haar “werk”

Naugthy wordt wel wat ouder.

Naugthy 13 jaar.

Maar ze is nog steeds mijn roedelleider en houd de boel goed onder controle. Ze heeft het alleen moeilijk als er weer een nieuw nestje wordt geboren. Dat vind ze vermoeiend. Maar als de puppen wat beginnen rond te scharrelen dan speelt ze er toch weer mee. Wel met heel veel kabaal maar altijd lief.